ViVa v Miláně

Prošli jsme kus cesty, abychom tu mohli být s vámi. Nejen teď, ale i v budoucnosti, na níž nám záleží. Slovensko, jako země plná energie – dynamická, životaschopná a duchem mladá, se představí na světové výstavě  EXPO Miláno 2015 s kreativním konceptem:

Slovensko je země plná energie. Přijďte si k nám dobít „baterky".

(„Slovakia. Recharge yourself.“).

 A my stojíme přímo u toho. ViVa spolu s výrobci Duravit a Hansgrohe se stala produktovým partnerem samostatné slovenské expozice, kde tisíce návštěvníků největší světové výstavy mohou poznat krásu a energii naší země. Těšíme se na Vás v Miláně. 

Světová výstava Expo Milano 2015

144 zemí na jednom místě

Jedním z nejinovativnějších prvků výstavy EXPO Miláno 2015 je koncepční přístup k jejímu tématu:

„Uživit planetu, energie pro život“ („Feeding the planet, energy for life.“)

Motiv tohoto konceptu se bude odrážet ve všech aktivitách souvisejících s touto světovou výstavou. Ačkoli ústředním tématem je výživa lidstva, výstava se zaměřuje i na cíle s ní souvistející:

  • péče o životní prostředí, v němž žijeme, a o místa na zemi, odkud potraviny pocházejí,

  • přirozená biologická úloha zabezpečit výživu nejen pro sebe, ale i pro další generace s ohledem na životní prostředí a jeho vývoj.

Prognózy dostupnosti zdrojů potravy pro lidstvo v budoucnosti nejsou příznivé. Dosažení těchto základních cílů bude výrazně ovlivněno lidským chováním a přístupem k životnímu prostředí a k péči o naši planetu, což je velkou výzvou ztělesněnou v poselství světové výstavy EXPO Miláno 2015.

Tato výstava bude velkým jevištěm, na němž se mohou účinkující země představit v podobě inovativních řešení souvisejících s výživou planety a lidstva a také s přístupem k životnímu prostředí.

Světová výstava EXPO Miláno 2015 se uskuteční od 1. května do 31. října 2015 na ploše nového výstaviště Rho-Pero v Miláně o rozloze více než 1,1 mil. m 2. S očekáváním více než 20 milionů návštěvníků a více než 1 miliardy návštěvníků se bude 144 zemí prezentovat samostatnými expozicemi. Novinkou bude možnost navštívit EXPO Miláno 2015 i v nočních hodinách a vychutnat si tak vizuální a gurmánský zážitek v nové dimenzi.


Slovensko v Miláně

Celková plocha slovenské expozice je 1 010 m 2. Slovensko bude umístěno na lukrativním místě přímo vedle pavilonů Japonska, Ruska a Kataru a v blízkosti Německa, Rakouska, USA, Monaka či pořadatelské Itálie. Obsahově bude rozdělená na dvě základné části.

Zóna pro dobití energie

Relaxační místo v exteriéru expozice, jehož dominantou je energetický pylon. Zde si návštěvník na chvíli odpočine, dobije energii, posedí si na vaku, může si nabít i svůj mobil, tablet či laptop.

Zóna prezentující energii Slovenska a jeho rozmanitost

Interiérová část, kde návštěvník objeví různorodou energii Slovenska a také spojení moderního dneška s kulturní tradicí v šesti tematických okruzích: TRADICE, INOVACE, SPORT, KULTURA, ZÁŽITKY a VÝŽIVA. V restauraci expozice se návštěvník může seznámit s výběrem slovenského potravinářství i s tradičními specialitami v moderní formě a ve Slovakia shopu si může zakoupit suvenýry – dárkové předměty, unikátní USB nabíječku vyvinutou na Slovensku, nebo může poslat domů pohlednici ze Slovenska.

Symbol srdce

Srdce je pro lidi jednou z nejpříjemnějších asociací života, lásky a energie. Je jeden ze symbolů, které jsou pro lidi velmi známé a snadno čitelné, spojené s hřejivými pocity. Zobrazení symbolu srdce v logu do velké míry vychází z našich nejznámějších – tradičních čičmianských lidových ornamentů, avšak stylizovaným moderním způsobem. Graficky je to velmi silný a jednoznačný motiv s možností rozvíjet ho do množství podob.  

© viva-in.cz 2024, běží na systému sellio od vibration.sk